Pesten

1231_DD_bullyingPesten is geen nieuw probleem. Ouders, scholen en overheid worstelen al heel lang met het omgaan met pesten en pestgedrag. In onze maatschappij wordt pesten erkend als een epidemie. Zeker waar nieuwe technologieën ons op nieuwe manieren bij elkaar brengen.

De meeste kinderen kunnen pestgedrag beschrijven en identificeren, maar het is van groot belang om verder te kijken dan deze basis en alle mogelijkheden te benutten om pesten tegen te gaan en liever nog te voorkomen.

Brullende leeuwen – leesboek over voetbal en pesten, met lessuggesties, vanaf groep 5

Kijk naar je eigen – special van Kleur op school met lesprogramma over pesten

Mijn vrijheid, jouw vrijheid – speciale les over vrijheid van meningsuiting en gebruik van social media (geschikt voor groep 5 t/m 8)

Stop hou op!

Een liedje geschreven voor het project Geen grapjes over pesten! van Kwintessens Uitgevers.

Tekst: Jeroen Hoogerwerf, Muziek: Rick Smits