Wenslessen

Processed with VSCO with 4 presetKinderen die leren dat hun wensen er mogen zijn, leren ook dat ze er zelf mogen zijn. Ze voelen zich serieus genomen, gezien en gewaardeerd. Zeker wanneer ze ervaren dat anderen hen willen helpen bij de realisatie van hun wensen.

Kinderen kunnen op school ervaren dat hun wensen serieus genomen worden en leren welke stappen ze moeten zetten om hun eigen wensen te realiseren. Kinderen die binnen het onderwijs ook hun eigen wensen mogen realiseren, ervaren dat leren leuk is. Wie aan de eigen wensen mag werken, leert bovendien dat hij trots mag zijn op de eigen grote en kleine talenten en zal deze steeds groter durven laten groeien. Zeker wanneer hij hier ook waardering voor krijgt.
Kinderen die al jong leren de eigen wensen te realiseren, ontwikkelen het zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om hun eigen weg door het leven te kunnen wandelen en uiting te geven aan wie zij wezenlijk zijn. Niet alleen zijzelf hebben daar baat bij, maar ook de samenleving.

Naar de wenslessen