Koffer vol Kindkracht

KOmslag_Kindkrachtoffer vol Kindkracht wil ieder kind de kans geven om binnen het (speciaal) onderwijs de eigen kwaliteiten te ontdekken, talenten te ontwikkelen en wensen te realiseren. En in verbinding met zichzelf en de ander op ontdekkingsreis te gaan.

Zoals alle mooie dingen op aarde, startte ook Koffer vol Kindkracht met een wens. De wens om ieder kind de kans te geven in het onderwijs de eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Meer dan 30 mensen droegen hieraan bij door hun passie en talenten in te zetten en te verbinden met die van anderen. Het merendeel van hen ontwikkelde één of meerdere prikkellessen die kinderen de kans geven te ontdekken waar ze goed in zijn en waar ze blij van worden. Beide aspecten zijn belangrijk: waar ze elkaar overlappen, kunnen kinderen namelijk talent ontwikkelen.

dreamstimefree_268797Een koffer vol …

Koffer vol Kindkracht biedt scholen de inspiratie die zij nodig hebben om kinderen de koffer voor de reis van hun leven te laten vullen. We vinden het belangrijk om de inspiratie van Koffer vol Kindkracht zo breed mogelijk te verspreiden. Daarom hebben we hier online heel veel materiaal gratis beschikbaar gemaakt. De volledige map bestellen kan via de Levendige Boekwinkel voor € 75,-.

Wenslessen … van wens naar werkelijkheid

Vooraf: een Koffer vol Kindkracht

Wenslessen

Werken met thema’s

Verbindingslessen

Prikkellessen

Inspiratie voor team en directie

Meer informatie over de mogelijkheden van begeleiding, trainingen en workshops op Koffer vol Kindkracht.